Fredag 20 til søndag 22 oktober 2017Sømnamesse ble i 2017 arrangert for 33. gang. Sømnahallen i Vik, midt i Sømna kommune, var åsted for denne årlige handelsmessa som har utviklet seg til et yrende handelssted i tre hektiske oktoberdager. Hovedtyngden av utstillere er forretningsdrivende fra Helgeland og Trøndelag, men også langveisfarende fant i år, som tidligere år, veien hit.

Noen fakta om messa

Sømnamessa 2017, nr 33 i rekken(!), er gått over i historien.....

En informasjonsbrosjyre om Sømnamessa 2017 finner du her


Messeprogram
Fredag 20. oktober på kvelden


Tilbake til toppen

Messefesten

i år som i fjor.

Messefest på Sømna Kro og gjestegårdDette skrev Brønnøysunds avis:

Tilbake til toppen

Presseomtaler
Brønnøysunds avis(skrevet av Norma Moen):
Fredag kveld - konsert i Sømna Kirke av Rørvik Gospelkor
Konsert i særklasse
Fredag kveld inntok Rørvik gospelkor Sømna Kirke. Det
var ikke bare kirken de inntok, de tok også med seg publikum på en musikalsk opplevelse av de sjeldne.
En fantastisk konsert som altfor få fikk med seg.

Det var, dessverre, ikke fullsatt kirke da Rørvik Gospelkor entret scenen fredag kveld, men de som møtte opp fikk en opplevelse av de sjeldne. En musikalsk reise med en enorm musikalitet, bredde og ikke minst stort repertoar.
Konserten, som varte i 90 minutter, hadde publikum med seg fra første strofe.

- Det hører til sjeldenhetene at så mange møter i kirken på en fredagskveld, og jeg vil takke alle som har sett seg tid til å komme. Sang og musikk har fulgt menneskene siden tidens morgen og den eksisterte vel lenge før både skriftspråk og hulemalerier, sa Andrine Solli Oppegaard på vegne av Sømna Hornmusikk da hun ønsket kor og publikum velkommen.

- Vi kommer ikke til å si så mye under konserten for vi har ei ferje å nå, men så er vi heller ikke kommet hit for å prate, lo konferansieren fra Rørvik Gospelkor, som takket alle som hadde møtt opp og brukt fredagskvelden på å høre koret synge.

Og det ble lite prat fra koret, men mye sang. De fleste sangene var lett kjennbare og behøvde ingen introduksjon. Dette medførte en gjennomført og variert konsert som trollbant et lyttende og engasjert publikum.

Budskap til flyktningene
Under konserten fikk de også publikum med seg. Trampeklapp, føtter som gikk i takt med musikken, knipsing og klapping kunne sees på hver benkerad i kirken.
- Det er lov både å synge med og klappe, sa koristene da de fremførte melodier fra filmen ”Løvenes Konge”. Også Bremnes’ ”Har du fyr” ble fremført.
Noe av det som rørte publikum mest var da de dediserte ”Don’t give up” de som flykter i verden i dag.
- Denne vil vi gjerne dedikere de som ikke lever i et like rikt og trygt samfunn som vi gjør, sa konferansier og trollbandt dermed publikum.

- Kvalitetskonsert
Og publikum var med.

- Dette var en flott og fredelig konsert. Det var gode solister som fremførte med innlevelse og tok tak i både kropp og sjel hos publikum. Med andre ord en skikkelig kvalitetskonsert. Dette var bare helt topp, sier ekteparet Norveig og Ferdinand Pettersen.

Jeg er helt enig. Dette var en kjempeflott konsert med stor bredde i repertoaret, sier Andrine Solli Oppegaard etter konserten.

Rørvik Gospelkor har de siste årene gjort seg bemerket med sine fremføringer og har nå 35 korister foruten eget band. Dirigenten velger å kalle seg musikalsk leder da han ikke dirigerer koret på ordinær måte, men med blikkontakt og små signal fra sin plass bak keyboradet. Koret har gjennomført konserter med mange artister og skal allerede neste helg holdekonsert i Nærøy. Med seg da har de solister fra Oslo Gospelchoir.

Tilbake til toppen
Alt for mange bilder


Finner du her

Tilbake til toppen
Årets messestyre

Edvin Olsen
Jon Rune Enge
Unni-Berith Øvrebust
Kirsten Hauglund
Heidi Slåttøy

Styret har denne epost adressen: post@somnahornmusikk.no

Foto: Brønnøysunds avis

Tilbake til toppen
Tidligere messer

Her kan du få et inntrykk av stemningen på en del tidligere messer

2005 , 2006 , 2007 , 2008 , 2009 , 2010 , 2011 , 2012 , 2013 , 2014 , 2015 og 2016

Tilbake til toppen