Julekonserten 2017


Tradisjonen tro ble Sømna Hornmusikks julekonsert i år, som så mange ganger tidligere, arrangert i Sømna kirke

Vårt trofaste publikum hadde satt av søndagskvelden til en god times samling i sangens og musikkens tegn.

Takk til dere alle.

Solister i år
- Kjell Erik Hagen
- Suzanne Larsen
- Iver Larsen Søreng
- Piano: Elena Ebbesen

Programmet for konserten her

Medvirkende konserten her

Avisomtaler finner du her

Bilder fra konserten finner du her

Lydfiler her

Tidligere konserter her
Ârets konserplakat....
Konsertprogram


Tilbake til toppen

De som deltok
Tilbake til toppen

Bilder fra konserten.

Julekonserten 2017 i Sømna kirke
Med solist Susanne Larsen

Tilbake til toppen

Noen lydfiler fra konserten

Tilbake til toppen

Avisomtaler

Brønnøysunds Avis 18.12.2017Dette skrev Norma Moen i Brønnøysunds avis 18.12.2017

Det hele startet rundt 1990, men først i 1998 kom de første solistene.
Konserten har i alle år trukket et fullt kirkerom og søndagens konsert var intet unntak. Det var fullt i Sømna kirke da Sømna Hornmusikk gjennomf ørte sin tradisjonelle julekonsert. Rundt 250 betalende hadde trosset glatte og slapsete veier, fotball og håndball-VM for å få den med seg.
- Fotball og håndball kan man se året rundt, men det Sømna Hornmusikk med solister leverer år etter år, kan man ikke skulke. Dette er med på å sette julestemningen i rett modus, sa en av gjestene som kom langveisfra for å få med seg konserten.

Rørte mange hjerter.
Først ut i søndagens konsert var "Å kom nå med lovsang" for så å bli etterfulgt av "Himmel på jord". Deretter fulgte "A Fairytale of New York" med solistene Susanne Larsen og Kjell Erik Hagen med Elena Ebbesen på piano. En kraftfull fremf øring av solister og korps.
Det som nok r ørte de fleste hjerter ekstra denne kvelden var Iver Larsen Sørengs framf øring av Taiwo og Kehinde Karlsens sang "Jula e så mye". I vakker samsang med sin mor Susanne Larsen, sang niåringen seg inn i manges hjerter.
- Vi har aldri fremført denne live før, men det finnes en video på nettet da Iver var mindre. Kveldens framføring blir spennende, men vi gleder oss til å komme i gang, sa mor og sønn før konserten startet.
Og vakkert ble det. Det var nok mange som ble rørt innerst i hjertene av framføringen, sågar måtte tørke en tåre. Ivers overbevisende sp ørsmål til mor, ble en påminnelse om barns undring over jula. Det hele endte i en applaus som ingen ende ville ta. Denne rørte tydeligvis publikum.

Trampeklapp
Melodiene kom som perler på en snor, den ene vakrere enn den andre. Julestemningen var til å ta og føle på. Sømna Hornmusikk leverte til publikums store glede og repertoaret var tilpasset alle aldersgrupper. Både Askepott og Putti Plutti Pott var med. Med stor innlevelse sang Iver om nissen som kysset mamma, noe som igjen resulterte i trampeklapp.
Stemningen var til å ta og f øle på og det var dryppende stille i kirken da dirigent Camilla Solli Olsen presenterte Gustav Holsts "Sang uten ord". - Sang er et redskap. Der ordene ikke strekker til, kommer musikken. Jeg tenker på hvilken makt ordene har, men også hvilken makt musikk kan ha. Per Fugelli kom med en appell til det norske folk om de sju flokker. Dette er sterke ord og disse skal vi ta med oss. Man er aldri alene, sa dirigenten før hun satte korpset i gang. Det hele ble en sterk opplevelse for publikum.

Fra bergensk til nordnorsk
Aldri før har vel den svenske folketonen "Mitt hjerte alltid Vanker" vært vakrere fremffoslash;rt. Susanne Larsen sang med både kraft og innlevelse, noe publikum visste å sette pris på. Da Kjell Erik Hagen skulle synge "Nordnorsk julesalme", var spenningen stor. Hagen har en særpreget bergensdialekt og gjerne med skarrende R. Denne salmen er en "helligdom" i nord og få kan synge den slik den skal. Hagen leverte. Både skarrende R og bergensdialekten var borte og med en stemme dypere enn man ante fantes, startet han salmen.
Det hele ble en mektig opplevelse og Hagen beviste hva han kunne.
Konserten ble tradisjonelt avsluttet med allsang til "Deilig er jorden". Publikum reiste seg og sang med. En flott tradisjon i Sømna kirke.

Solistene løftet konserten
Sømna Hornmusikk er blitt et korps med stor musikalitet. Hele konserten ble en homogen opplevelse med et vakkert samspill mellom musikanter og solister. Tradisjonen har vart i nærmere 30 år, og vi ber om at det forsetter. Sømna Hornmusikk vet å sette folk i julestemning.
Dette var meget bra. Sømna Hornmusikk skuffer aldri og med solistene ble dette en høydare. Solistene l øftet konserten til et nivå man bare kan dr ømme om. Lille Iver var en sjarm ør som sang så vakkert at vi rett og slett ble rørt. Nå kan bare jula komme for vi har fått med oss konserten til Sømna Hornmusikk. Dette er en flott tradisjon vi må ta vare på, sier Liv Marit Haraldsvik Reitan og Mats Haraldsvik.

Kommer gjerne igjen
Etter konserten var det en smilende og glad solistrekke og dirigent som m øtte oss.
- Dette gikk som smurt. Øvingen startet etter Sømnamessa og siden da har det gått jevnt, sier dirigent Camilla Solli Olsen.
- Jeg vil gj øre det igjen. Dette var så artig, er det virkelig over nå? Om jeg blir spurt til neste år, så kommer jeg gjerne tilbake, smiler unge Iver Larsen Søreng, noe hans mamma Susanne Larsen er enig i. - Helt magisk og fantastisk artig, jeg kommer også mer enn gjerne tilbake, smiler hun.
Noe mindre enig er ikke solist Kjell Erik Hagen.
- Jeg er privilegert som har fått lov til å være med også i år, og stiller gjerne opp om jeg blir spurt. Dette er en ære å være med på, sier Hagen.

Tilbake til toppen

Tidligere konserter
2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016

Tilbake til toppen