Julekonserten 2018


Tradisjonen tro ble Sømna Hornmusikks julekonsert i år, som så mange ganger tidligere, arrangert i Sømna kirke. I år 16 desember.

Vårt fantastiske publikum sluttet nok en gang opp om julekonserten og kirken var langt på vei fylt opp da konserten startet. Takk til dere alle.


Solister i år
- Susanne Larsen
- Kjell Erik Hagen
- Iver Larsen Søreng
- Preben Flostrand
- Unni Berith Øvrebust
- Piano: Elena Ebbesen

Programmet for konserten her

Medvirkende konserten her

Avisomtaler finner du her

Bilder fra konserten finner du her

Lydfiler her

Tidligere konserter her
Ârets konserplakat....
Plakat: Jon Rune Enge


Konsertprogram


Tilbake til toppen

De som deltokTilbake til toppen

Bilder fra konserten.

Her kan det komme noe.....

Tilbake til toppen

Noen lydfiler fra konserten


Kan komme noe her......Tilbake til toppen

Avisomtaler

Brønnøysunds Avis 17.12.2018:

Dette skrev Norma Moen:

"Sømna Hornmusikks julekonsert har blitt avholdt i mange år, men denne formen startet i 1997. Før den tid var det tradisjonell korpsmusikk, mens det de siste 21 årene har vært med gjesteartister. årets konsert gjorde som tidligere konserter, satte folk i skikkelig god julestemning.

Fremragende konsert
Konserten ble åpnet av to unge lovende solister, Preben Flostrand og Iver Larsen Søreng som leverte med praktstemmer sangen "Tenn lys", en sang som tydelig forteller om håpet. Disse to satte standarden for konserten og hele kirkerommet var fylt av en nesten euforisk stemning.

På løpende både kom den ene perlen etter den andre. Sømna Hornmusikk har hatt en enorm utvikling og de leverte også i år. Både klassiske verker og tradisjonelle musikkstykker ble spilt av musikerne i korpset. At de hadde med flere solister gjorde det hele til en ren nytelse.

Mellom innslagene introduserte dirigent Camilla Solli Olsen både solister og musikkstykkene, men minnet stadig på at vi var i en travel tid og at vi ikke måtte glemme det viktigste, det å leve og å puste.

-Livet er ikke en stafett og vi kommer uansett i mål. Nyt mens dere kan for jula kommer uansett, sa hun med humor og glimt i øyet.

Bredt repertoar

Solistene under årets konsert var Kjell-Erik Hagen, Susanne Larsen, Preben Flostrand og Iver Larsen Søreng med sang, Unni-Berith Øvrebust på saksofon og Elena Ebbesen på piano.

Unni Berith Øvrebust leverte til trampeklapp da hun fremførte "Pie Jesu" av Andrew Lloyd Webber. En sterk prestasjon og nydelig fremført av Øvrebust.

årets repertoar var satt sammen av dirigent Camilla Solli Olsen, Lise Bjøru og Gro Steen. Et repertoar som omfavnet alle. Det var alvor og latter i skjønn forening, nøyaktig og godt satt sammen til en musikalsk opplevelse.

-Camilla er en god pedagog som stadig pusher oss til slike musikalske stykker. Det er vanskelig, ja, men hun er så tålmodig og dyktig at det til slutt sitter. Vi er klart fornøyde med årets konsert. At så mange møtte var fantastisk, særlig siden vi ennå ikke har fått feriegjestene hjem. Det er et bevis på at folk liker hva de hører og at slike konserter settes pris på. Det er vi selvsagt svært glade for, sier Tove Buskerud, Lise Bjøru og Gro Sten i Sømna Hornmusikk.

Noe mindre fornøyd var ikke gjestene. Høydepunktet kom da korpset og solistene sang "Deilig er jorden" og fikk publikum med seg. Alle i kirken reiste seg og sang med.

-Det er bare helt fantastisk hva de klarer å få til. En jul uten Sømna hornmusikks julekonsert er ingen jul, men i år var det bare helt vanvittig bra. Bare overgangene mellom innslagene var noe for seg selv. Det gikk som smurt hele veien. Dette er jo en tradisjon vi liker å få med oss og vi går overhodet ikke skuffet ut herfra. Solistene var bare helt fantastiske. Ingen nevnes, da alle var unike på sin måte. Nå kom julestemningen for fullt, og det kan vi takke korpset og solistene for, sier Tora Almendingen og Knut Hamre som ikke fikk fullrost konserten nok.

Repertoaret var bredt og gjennomført. Alt fra klassiske stykker som "Pavana Op 50" til Per Asplins"Spikke-sage-lime- bank" var med. Korpset hadde satt sammen et bredt spekter og leverte til terningkast 6. igjen. Hadde terningen hatt flere prikker, ville de garantert fått alle på den også."


Tilbake til toppen

Tidligere konserter
2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016/ 2017

Tilbake til toppen