Sømna Hornmusik med band og vokalister inviterte til jubileumskonsert
Tid og sted:
Lørdag 25. mars: klokka 18.00
Sømnahallen125 års Jubileumskonsert - Musikalske høydare


Publikum fylte opp Sømnahallen og fikk oppleve et forsterket Sømna Hornmusikk gjennomføre et forrykende jubileumsshov.

Nok en gang takk til vårt fantastiske publikum.


Kveldens eminente sangsolisterRonny Bertelsen, Bertil Bertelsen, Mildrid Seljemark, Ranveig Seljemark, Hanne Wågan Olsen, Susanne Larsen

Gjorde kvelden til en opplevelse for alle, både utøvere og publikummere


Vi takker våre sponsorer( i alfabetisk rekkefølge her...) som har gjort det mulig for oss å gjennomføre denne forestilligen.


EIK Senteret
Brønnøyund Elektriske
Gigante Havbruk
Jac. Moe A/S
Nordnorsk Pensjonistskole
Slåttøy Transport
Sparebank 1 Helgeland
Sømna Kro og Gjestegård

KonsertplakatLåter, band og solister.

En del utfyllende info om låtene
Finner du .....her


Om aktørene

Korps og teaterinstruktørDette skrev Norma Moen i Brønnøysunds avis

Ellevill og sprek jubilant

Det var en ellevill og sprek jubilant som entret scenen i Sømnahallen lørdag kveld. Ville 125-årsjubilanen Sømna Hornmusikk levere også denne gangen? Ut fra publikums respons hersket det ingen tvil.Ideen til konserten startet tidlig, og etter vårkonserten 2022 var idebanken full. Nå startet arbeidet med å gjøre ideer om til virkelighet. Sømna Hornmusikk skulle feire seg selv, og sine 125 år.

Etter vel ett år med iherdig øving, delte de jubileumsfesten med alle som ville komme. En konsert hvor de hadde med seg hele seks gjesteartister, og hvor alle gjestene ble mottatt på rød løper.


Heftig start

Det var fullsatt sal da konserten startet. Men, den startet ikke slik alle konserter startet, den startet med en herlig presentasjon av korpsets oppstart i 1898. En presentasjon som satte standarden for resten av konserten. Korpsmedlemmene hadde i forkant laget en stumfilm som skulle forestille oppstarten i 1898. Denne ble vist på storskjerm, og det skapte både latter og god stemning i salen. Underveis ble også de viktigste hendelsene fra 1891 og frem til 2023 presentert av Torill Bertelsen.

En flott gjennomgang av de viktigste begivenhetene som har funnet sted de siste 125 årene. Gjesteartistene under lørdagens konsert var Ranveig og Mildrid Seljemark, Ronny og Bertil Bertelsen, Hanne Wågan Olsen, Susanne Larsen samt Trælnes mannskor. Alle kjente og kjære artister som satte sitt eget særpreg på konserten , men som også viste et samspill uten om det vanlige.

Først ut var melodien «Cee Cee Rider», som ble fantastisk levert av brødrene Bertil og Ronny Bertelsen med korister. Deretter kom perlene på en snor, og da Hanne Wågan Olsen, jenta med gullstrupen, entret scenen, var stemningen i salen helt magisk. Å beskrive Hanne Wågan Olsens stemme og fremføring med ord, er nesten helt umulig, men ut fra publikums respons hersket det ingen tvil om at de likte det de fikk høre. Deretter kom den ene perlen etter den andre. Både spennvidde og musikalitet var stor.

Ikke bare en, men flere høydare

Fra scenen leverte nå korps og artister til publikums glede og Ronny Bertelsens tolkning av «Phantom of The Opera» ble en nydelig opplevelse. At han hadde kledd seg ut med maske ga det hele en god opplevelse som også viste hans innlevelse i sangen. Men det var ikke bare alvor som ble levert fra scenen av Bertelsen. Brødrene viste hva de var gode for og leverte på alle sine fremføringer, et heidundrende show som skapte både latter og stemning. Da særlig under fremføringen av «Blues Brothers» og «Everybody needs somebody to love». Melodien kom opprinnelig på plate i 1964 av Solomn Burke, men er spilt inn av flere kjente artister.

Susanne Larsen og Bertil Bertelsen burde absolutt ha flere opptredener sammen. Med «Something stupid» ga de publikum nok en høydare, fantastisk akkompagnert av Sømna Hornmusikk. Det dunket nok ekstra i noens hjerter.

Susanne Larsens og søstrene Seljemarks fremføring av «Think» var så bra at man et øyeblikk trodde selveste Aretha Franklin var tilstede. Susanne leverte et mesterstykke på de høyeste partiene av melodien.

Noe mer rolig, med dog like vakkert, leverte søstrene Seljemark. De har flere ganger fremført ABBA, og det var tydelig da fremføringen var sikker og stødig som fjell.


Kveldens høydare ble nok likevel da Ronny Bertelsen sang Publiners-melodien «Februar» og søstrene Seljemark sang «Bli hos me». Dette likte publikum og stemningen var til å ta og føle på da de leverte sine sanger.Hele konserten, som varte i overkant av to timer, ga virkelig valuta for pengene. Selv om det var fullsatt Sømnahall, var det flere som kunne tenkt seg konserten i reprise.– Dette var en fatastisk konsert med ikke bare én , men flere høydare. Om vi skal trekke frem noen må det bli «Phantom of the Opera» og Ronny Bertelsen. Den var helt i særklasse, men det var også Susanne Larsen med melodien «Think». Konserten, artistene, korpset og ikke misnt dirigenten var et fyrverkeri og vi storkoste oss. Lyd, musikk, lys og bilde, alt var fantastisk sammensatt, sa Anne Tøgersen og Freddy Kvalø.

Og det var det flere som mente.

– Det var en imponerede konsert med en musikalsk leveranse av de sjeldne. Jeg kan bare si at jeg er meget imponert, sa Liv Anne Grubbmo etter konserten

Takker alle som bidro

Det var en fornøyd og glad dirigent etter konserten. Smilet sto som vanlig over hele ansiktet til Camilla Solli Olsen.

– Jeg må si meg godt fornøyd. Det ble en fin kveld, og den har vi jobbet lenge mot. Vi visste jo at jubileet kom og da måtte vi jo jobbe med det. Ideen kom for lenge siden, men det håndfaste, hva som skulle være med, startet vi med for et år siden, like etter vårkonserten 2022. Jeg e så glad og takknemlig for at vi kan gjøre dette. Vi har mange å takke, men aller mest dirigentene før meg som turde tenke annerledes når det gjelder korps. Det må ikke være slik at vi kun forbindes med marsjer og 17.mai. Vi er så mye mer, og det har vi vist i kveld. Når vi i tillegg er så heldige å ha med oss profesjonelle folk til lys og lyd er vi heldige. Denne gangen har vi også leid inn profesjonell scenekunstner som har hjulpet oss med det. Det har vært et stort aparat i gang, og vi er godt fornøyde med kvelden, sa dirigent Solli Olsen etter konserten.
Vi har jobbet med det musikalske fra like etter årsskiftet.

Øvelser hver mandag
Øvingshelg. 27 - 29. januar. Sammen med vokalister og band
Ekstrøvdelser i ukene før konserten


Prosjektgruppe
Randi Wold
Heidi Slåttøy
Camilla Solli OlsenTidligere konserter
- April 2017 - Robby Williams....her To konserter 21-22 april
- Abba konsert - lørdag 9 april 2016 klokka 19:30
- Beatles prosjekt - to konserter lørdag 18 april 2015.
Et samarbeid med Trœlnes mannskor, Kor i Øyan, Kor i Lainnvind og Sømnakoret
Noe info her
- Sømna Storband. Sømna hornmusikk med solide forsterkninger
Konsert lørdag 29 mars 2014 i Sømna allbrukshus
En del info her
- Typisk norsk - konsert i Sømna Allbrukshus lørdag 24. mars 2012 info herTilbake til toppen