Årsmelding for Sømna Hornmusikk 2007.


Styret har bestått av: Edvin Olsen (leder) Hilde B.Elliasen (nestleder)

Gro Steen(kasserer) Randi Wold (sekretær) Unni

Berith Øvrebust( materialforvalter)

Heidi Slåttøy (styremedlem) og

Hanne Wågan Olsen (ungdomsrepresentant.)

Sømnamessa har vært ledet av : Tove Buskerud (general) Halvard Søraunet

Hauan (ansvarlig for utstillere) og

Andrine Solli Oppegård (underholdning.)


Styret har hatt 6 møter og behandlet 30 saker, alt fra kjøp av lydutstyr til innhenting av ny dirigent, som vi etter hvert har blitt veldig gode til! Våren 2007 var Rolf Arve tilbake etter kort sykdom .

Vi hadde i lengre tid hatt ønske om større fokus mot rekruttering, så allerede mandag 12. februar hadde vi aspirantmandag med presse til stede. Vi hadde gjort avtale med Nina Bakke om instruksjon , og alt så ut til å gå bra. Men det tok ikke lang tid før alle som startet hadde gitt seg. Uvisst av hvilken grunn.

Vi fikk tidlig beskjed om at vi ikke kom med på årets Torghattfestival , slik at den planlagte øvingshelgen på Vega 16-18 februar gikk ut. Denne var tenkt mot et samarbeid med Vega Hornmusikk på festivalen.

Det ble en roligere vår enn vanlig, ettersom medlemmene hadde uttrykt ønske om konsertprosjekt annethvert år.

Men vi gjennomførte ei øvingshelg 16.-17.februar for å øve inn vårens program.

I mars var Tove Buskerud og Unni Berith Øvrebust Sømna Hornmusikk`s delegater på årsmøte i kretsen. Årsmøtet var i Tromsø.

Lørdag 24.mars deltok vi under Sømna Kommunes 30 års- markering i Sømnahallen. På tur måtte vi også! Lørdag 5. mai hadde vi en fin tur til Nevernes og Fagerlia. Den foregikk i båt, og var i samarbeid med Nevernes havn og Brønnøy menighetsråd. Vi deltok under en Gudstjeneste og avsluttet med en konsert på tunet ved det gamle, men godt vedlikeholdte skolehuset.17. mai er vi som vanlig i fullt driv fra morgen til kveld. Morgenen startet med spilling på Berg, og fortsatte i Vik. Deretter frokost på Sømna Kro og Gjestegård, noe som etter hvert har blitt en veldig fast og trivelig seanse.

Så var det barnetog i Vik . I år med dirigent på plass.

Vi hadde tilbudt oss selv å spille i Velfjord denne 17 mai. Mest for å fylle dagen, men også fordi de har vært uten skolemusikk de siste år. Dette ble veldig godt mottatt, og vi fikk mange ønsker om gjentagelse.

Til slutt var det som det pleier spilling på Berg under borgertoget. Da er leppene møre som under et stevne og musikanten ”sletn tel snuings”(sitat etter Alvin Mardal)Vi fikk etter hvert tilbud om deltagelse på Torghattfestivalen, men da var tur til Sørgjæslingan allerede bestemt. Så 15-17 juni ble det tur!

Sørgjæslingan som reisemål er fra gammelt av i "sørsømn" ikke et helt ukjent begrep, men da i helt annet ærend enn det vi hadde!

Etter forslag fra Jorunn og Bjørn Ellingsen ble Sørgjæslingan vårens korpsmål.

Med hurtigruta sør til Rørvik og Namdalingen ut i havet, ble det en fantastisk tur. Vi ble godt tatt imot og styrte oss selv hele helgen . Rekekveld på Fiskerheimen og meieridiskusjon i rorbuer til langt på natt.

Vi bodde 4-5 i rorbuer som var beregnet for godt over 20. Så det var god plass. Våren viste seg fra sin vakre side og alle ble bergtatt av dette gamle fiskeværet.

Det ble tid til roturer i færing og bading for de som var tøffe nok.

Små konserter ble det også litt tid til, men verken dirigent eller 1.kornett hadde til hensikt å overdrive denne form for uteliv. Hjem reiste vi søndag med mange fine minner.


Ettersom vårens Skjærgårdstreff på Berg var samme helgen kunne vi ikke delta der. Så turen til Sørgjæslingan ble som en avslutning for Rolf Arve, ettersom han hadde sagt fra seg oppgaven som dirigent fra høsten av.

Så da var det ut på dirigentjakt igjen!

Men så har det seg slik at en musiker fra pur unge år er flyttet hjem med familie og det hele. Camilla Solli Olsen ble spurt, og vi gjorde avtale med prøvetid på et ½ år . Det er i skrivende stund i ferd med å være gjort . Og reisen sammen så langt har gått utmerket. En litt løs 10 års avtale er inngått, så det skulle gi muligheter for masse godt samarbeid!Våren var nådd, og etter vanlig tro tar Hornmusikken pause til langt ut i august Men ikke i år. 3, heile meg tre stk. av våre medlemmer hadde bebudet giftermål, og vi var bedt om musikalsk deltagelse i alle. Lise Gustavsen først ut 30 juni, Tove Johansen 4.august og Vibeke Sørstad 11.august.

Alle fikk brudemarsj i gave. Og alle ble godt gift!


Det ble ikke mye tid til ferie i sommer . Ikke på alle i hvert fall. For helt uvitende til det hele fylte leder Edvin Olsen og frue 50 år denne sommeren. De hadde visst tenkt å la det skje helt i det stille . Men slik ble det ikke . Familien hadde ordnet med fest i Utskarpen ( der Nordsia Storband hører til)tirsdag 31.juli

Og Sømna Hornmusikk var representert med sine to utskremte , Randi Wold og Gro Steen. De spilte og holdt et mektig ”hålåy ”. Senere på kvelden kom også Halvard Hauan med sin nye viv, Hilde. Det ble en kjæmpefest!

Edvin fikk også besøk senere på høsten av litt flere musikere som ønsket å markere dagen hans her hjemme. Marsjer ble spilt . Og englegave med tilhørende englesang ble overrakt en fin kveld den 3 oktober.


Sømnamessa gikk av stabelen den 19-21 oktober.

Det hadde i år vært litt vanskelig med å skaffe utstillere, overskuddet har vel litt preg av det. Men ellers var det en fin messe .I år med messefæst på plass igjen. Litt uheldig var vi nok ettersom vi mistet strømmen fredag og måtte stenge messa like etter åpningen. Likeledes at ferga Vennesund –Holm la stilt på lørdag. Alt dette bidro til en litt redusert messe. Men totalen ble bra.


23-25 november hadde vi øvingshelg med julekonsert i fokus. Lørdag var det også julebord på Vennesund Brygge uten den helt store deltagelse. Men litt skøy var det! Ikke minst en smellvakker gjæng fra Leirfjord som spilte til dans. De gjorde sitt til at det ble tidlig kveld på de fleste.

Men Julekonserten i kirken den 16.desember ble bra. Camilla overbeviste. Og med Mildrid og Ranveig Seljemark, pluss vår kjære Ronny Bertelsen på plass ble det en god konsert. Nordstrømmen og Velfjord trekkspillklubb deltok også, samt noen blåsere fra Sømna Kulturskole. Med Per Johnny Tøgersen som konferansier, og en alldeles strålende Sømna Hornmusikk ble det en fin opplevelse for ca.200 tilhørere.


Vi er nå over i nytt år, og selv om starten har vært litt treg så er vi i god rute med planlegging av vårens konsert, som skal gå av stabelen den 19.april. Avtale med Gunn Sæther er inngått, og også med bandet "Onkel Tuca".

Likeledes er vi påmeldt på veterankorpsstevne i Bergen i august. Så året 2008 kan bli et merkeår i vår historie. Sømna Hornmusikk skal jo selvfølgelig merkes det året vi fyller 110.

Vi ønsker oss alle lykke til.For Styret.

Edvin Olsen