Årsmelding for Sømna Hornmusikk 2008.

 

Styret har bestått av: Tove Buskerud (leder) Linda Storholm (nestleder)

                                 Gro Steen(kasserer) Jon Rune Enge (sekretær) Unni

                                  Berith Øvrebust (materialforvalter) og

                                  Heidi Slåttøy (styremedlem)

 

Sømnamessa har vært ledet av: Gro Steen (general) Mariann W. Grude(ansvarlig for utstillere) og Heidi Slåttøy (underholdning.)

 

Styret har hatt 6 møter og behandlet 39 saker.

Den største saken som ble behandlet og gjennomført må vel sies å være overtakelsen av skolehuset på Sand.

Huset ble vårt for kr.1,- etter at de gamle drivere/eiere ikke så muligheten for å beholde og holde huset i stand lenger.

Men det nye året for Hornmusikken startet 1.februar med årsmøte og valg av undertegnede som ny leder.

Mangeårig leder, drivkraft og ildsjel Edvin Olsen hadde bedt om avløsning og pause. Noe som ble respektert av valgkomiteen som måtte ut på lederjakt.

Valgkomiteen ga undertegnede følgende valg: hva velger du, lederverv eller messegeneral.

Og resten er historie.

Men et begivenhetsrikt år har det vært som jeg skal forsøke å beskrive kronologisk her.

Det har vært et meget aktivt år for hornmusikken, som også var korpsets 110 års jubileum som ble feiret opptil flere ganger.

Først ut var Take of i 110 i Sømnahallen 19.april. Nok en vellykket storsatsning fra vår side som trakk mye folk til konsert og etterpåfølgende fest.

Samarbeidspartnere var lokale musikere og sangere. Camilla Solli Olsen var ansvarlig for øvelsene gjennom vinteren mens Gunn Sæther var innleid prosjektdirigent. Edvin Olsen var prosjektleder.

 

17.mai ble gjennomført på tradisjonelt vis. Det var sørbygda som fikk musikk på morgenen. Vi spilte Bruremarsj på Stein for familien Grøttheim og deres amerikanske bryllupsgjester til stor takknemlighet og begeistring.

Videre gikk ferden til prestegården hvor en overrasket Gunnar Sem Kristiansen med familie fikk marsjer og kake som en takk for innsatsen 19.april.

Frokosten ble som vanlig inntatt på Sømna Kro & Gjestegård før vi stilte opp og sluttet oss til Barnetoget i Vik.

Etter bautaspilling og spilling i Sømnahallen dro vi videre til Berg hvor dagen ble avsluttet med Borgertoget der.

Uten forkleinelse til noen musikanter må vår gjestespiller på stortromme nevnes. Linda Blikø var bare konge der hun spilte på stortromma.

 

Fredag 6.juni fikk vi besøk av Gruben musikkorps.

Etter at de hadde vært i Velfjorden 7.juni og spilt for sangerstevne der hadde vi en flott konsert i strålende vær på Sømna bygdetun.

Anne Røde ved museet sto for servering av rømmegrøt til musikanter og publikum.

På kvelden inviterte vi våre gjester til Indianerfest ute i Valleråa. En meget vellykket og artig happening. Dette til tross for at våre gjester forlot festen allerede ved midnatt og vi ble overlatt til oss selv i sommernatten. Som ikke skulle soves bort…

 

I juni overtok vi også formelt huset på Sand og en mangeårig avtale med Framheim ble sagt opp.

 

Lørdag 23.juni stilte vi opp og spilte på Skjærgårdstreffet. Lite ante musikantene i Hornmusikken at trekkspillklubben hadde en aldri så liten overraskelse på lur.

Vi var nemlig kåret til årets E- og E-kall. Veldig artig å bli satt pris på på den måten.

Leder var da på vei til Hellas og fikk melding på Sms.

 

Neste Sms leder mottok var fra noen meget effektive Eer som i plaskende regnvær hadde flyttet alt av innbo fra Framheim til huset på Sand.

 

Siden vi hadde bestemt at årets korpstur skulle gå til Bergen, veterankorpsstevne og Tall Ship Races ble det ingen ferie på oss, men sporadiske øvelser gjennom hele ferien.

8.august møttes de fleste av musikantene til stevne i Bergen.

Vi var nok en gang innkvartert på Citybox, og undertegnede var reiseleder. Uten mobil og sms tilgang vet jeg ikke helt hvordan vi skulle greid å holde sammen i det folkehavet som møtte oss der borte i vest. Artig var det med mange, mange høydare.

Men som Edvin Olsen så filosofisk sa: Alle turer skal avsluttes med et høydepunkt og ikke trodde han at turen ut til Lysøøen skulle bli et slikt. (fritt etter hukommelsen min mange mnd. senere) Noen har vel en parade søndag ettermiddag som en absolutt høydare.

Nevnes må også avkledning og hamskifte som Hornmusikken foretok halvveis i paraden. Været skiftet fra regn til sol og regncapene måtte av. Vi var på ingen måte synkroniserte i denne aktiviteten, alle ville gjøre det på sin måte og i sitt tempo. Noe som utløste både latter og nok også noe frustrasjon hos enkelte.

 

Sommeren ble avsluttet med feiring av en 50-åring. Gro Steen inviterte til fest 16.08. og vi stilte opp med gaver og marsjer.

 

Så da høsten kom og dagan kunn ha vært grå, startet vi opp med friskt mot og god amasjør.

 

Ikke nok med at vi tok til med øvelser. Mange ettermiddager ble tilbrakt på rydde- og malingsdugnad på huset vårt.

 

Korpset hadde 3 50 års jubilanter i 2008.

Etter å ha spilt for Gro Steen den 16.august snek vi oss hjem til Mariann W. Grude den 6.september  for å spille for henne. Rett etterpå snek vi oss videre hjem til Arne Gunnar Davidsen slik at han også fikk musikk og gave. Og vi fikk kaffe, kake og deilige boller.

 

Lørdag 27.september 2008 giftet Jannike Rasmussen seg i Sømna kirke. Og vi var ønsket og selvfølgelig stilte vi opp med bruremarsj og annen fin musikk.

 

Senere på ettermiddagen inviterte vi til intimkonsert på huset vårt. En koselig stund både for de gamle eiere og oss selv.

 

Sømnamessa ble arrangert helga 17. – 19. oktober. I år ble det et knirkefritt arrangement med mye fornøyde publikummere og utstillere. Spesielt vil jeg nevne at underholdningen i år var veldig variert og god. Og trakk mye folk til hallen.

Spesielt må nevnes Jenny Be Good. Jenny Augusta Enge tok sammen med bandet sitt turen fra Oslo for å opptre på messa. Hun hadde også komponert og arrangert flotte låter for band og utvalgte hornmusikant-instrumenter. Veldig bra gjennomført og de trakk mye publikum begge dagene.

Selv ble vi overrakt en sjekk på 5000,-kroner fra Helgelandsfondet.

Som vorspiel før messefesten inviterte Mariann W. Grude oss hjem i anledning tidligere nevnte jubileum. Nydelig mat og god stemning.

 

Rett etter messa hadde vi 3 stykker på lyd-tekniker kurs i regi av Nordnorsk pensjonistskole. Jon Rune Enge, Håkon Næss og Bård Sømhovd deltok for oss.

 

28.november hadde vi et vellykket selvarrangert julebord på huset. Alle som deltok på festen bidrog også med en dugnadsinnsats i forkant slik at alt ble veldig vellykket.

Lørdag 29. og søndag 30. hadde vi øvings dager i forhold til julekonserten.

Søndagen ble avsluttet med spilling i Vik ved julegrantenningen.

Søndagen etterpå, den 7. desember spilte vi ved julegrantenningen på Berg.

 

Dette aktive musikkåret ble avsluttet med julekonserten søndag 21.desember.

Vi ble i september trukket ut til å få 7.500 kroner fra NMF og Norsk tipping.

Kravet for å få disse pengene var at vi på vår DRØM-konsert samarbeidet med andre lokale aktører.

Våre samarbeidspartnere ble unge flotte sanger. Liv Eva Kristoffersen, Elise Mærlie, Marit Kvalø og ikke minst vår egen Hanne Wågan Olsen imponerte stort med flotte sanginnslag.

I tillegg hadde vi med ekstra unge musikanter fra skolekorpset.

Berit Bjørnerud var en flott konferansier, vi ble dirigert av Camilla Solli Olsen. Gro Steen og Randi Wold hadde prosjektansvaret.

 

I hele desember kunne man ringe eller sende Sms til Sparebank 1 i håp om å bli trukket ut som vinnerkandidat og motta 5000,- kroner. Vi var blant de heldige og kan noterer 5000,- kroner inn på konto som en ekstra gevinst.

 

Til slutt må nevnes at Kristine Solli Oppegård i 2008 ble tatt opp i Kretskorpset.

 

Året som har gått har vært et skikkelig år i 110 med mange positive begivenheter.

 

Jeg ønsker Hornmusikken lykke til fremover og takk for et flott år som er lagt bak oss.

 

 

For Styret 

 

Tove Buskerud

 

Sømnesåsen 19.februar 2009