Årsmelding for Sømna Hornmusikk 2011.

 

Sømna Hornmusikk hadde pr.31.12.2011 25 innmeldte medlemmer.

 

Vi fikk i løpet av 2011 3 nye faste medlemmer, Ann Helen Vedal Westerberg, Grete Martinsen og Marit Holt Sund

 

Styret har bestått av: Tove Buskerud (leder) Randi Wold (nestleder)

Gro Steen(kasserer) Jon Rune Enge (sekretær) Kirsten Hauglund (materialforvalter) og

Heidi Slåttøy (styremedlem)

 

Sømnamessa har vært ledet av: Styret i Sømna Hornmusikk, Gro Steen, Heidi Slåttøy, Kirsten Hauglund, Randi Wold, Jon Rune Enge og Tove Buskerud. I tillegg var Marianne Sandstad med i underholdningsgruppen og Jannike E Rasmussen var pr-ansvarlig.

 

 

Styret har hatt 8 møter og behandlet 17 saker. I tillegg ble det mange møter i forbindelse med hovedansvaret for Sømnamessa 2011.

 

Året 2011 har vært et godt år med en del spilleoppdrag, konserter og en lengre reise. Alt skal forsøkes beskrevet kronologisk her i rapporten.

 

Etter en fortjent juleferie startet vi opp øvelsen 10. januar med friskt mot.

Det første vi måtte bli enige om i SHM på nyåret var om vi skulle på tur og om turen skulle være blå eller ikke. Den ble ikke blå, den skulle foregå i helgen rundt Kristi Himmelfart og vi skulle dra til Riga. Og styret skulle være reisearrangører. Som bestemt ble det gjennomført…

 

Årsmøte ble avholdt på huset på Sandvåg fredag 11.februar. Da slo vi til med en ny vri, vi lagde all maten selv til et gigantisk tapasbord.

 

Det var allerede bestemt at dette året ikke skulle være året for et stort prosjekt, men noe måtte vi ha å øve for og mot.

Resultatet ble Barnekonserten på Forsamlingshuset på Sund i 10.april 2012

Konserten ble til som et samarbeidsprosjekt mellom Barnekoret, Skolemusikken og Sømna Hornmusikk.  Et vellykket prosjekt på alle måter med god hjelp til gjennomføring på konsertdagen av foreldre til kor og skolekorps barn.

 

Neste opptreden var 17.mai. Noen av oss hadde en plan om å spille på Berg brygge, men siden det ikke bodde noen der enda, så ble det utsatt…

Men en annen tradisjon er nå vel innarbeidet, selv om det kom overraskende på noen. Vi spilte for 2.år på rad på kirkehaugen tidlig på morgenen. Det var veldig koselig. Men for ettertiden må vi også legge inn tid til spilling oppe på Sos, for det er også en god tradisjon vi ikke må miste.

Resten av dagen ble også gjennomført på tradisjonelt vis. Veldig hyggelig var det at arrangørene i Vik spanderte kaffe og mat på sultne musikanter. Vi håper det også kan bli en tradisjon.

 

 

Første helga i juni reiste vi i nesten fulltallig tropp til Riga. Styret var reisearrangør denne gangen, men er det noen som skal nevnes spesielt i den sammenheng er det Gro Steen. Hun hev seg rundt og kontaktet ambassaden i Oslo, som igjen ordnet spilleoppdrag på et stort marked og i Badebyen Jurmala. Vi forlot Sømna i et forferdelig vær for å oppleve å møte sommer i Riga.

At noen medlemmer greide å tulle seg vekk i garasjeanlegget på Værnes og at noen igjen (de samme) holdt på å ta ut 80000 norske i minibanken ved ankomst Riga blir i etterkant bare et krydder som hører med.

Etter innsjekk på hotellet bar det ut på byen og utesrestaurantlivet. Senere på kvelden inntok vi en middelalder restaurant hvor noen (en) en stund lagde mer show enn han kanskje selv var klar over! Artig var det iallfall for oss andre.

 

Lørdag ble vi hentet av noen velvillige taxigutter som fraktet oss trygt ut til det store markedet vi skulle spille på. Det ble litt kluss i hvor vi skulle settes av, men vi ble vel forent til slutt og kunne starte på opptreden. Vi marsjerte inn i området i ullkofter og + 30 grader. Og etter påfyll av vann ved hjelp av Rune Eidem og Trond Roger Rønning spilte vi en flott konsert på scenen. Litt tid til shopping ble det også før taxigutta hentet oss og tok oss trygt tilbake til hotellet.

Ny tur opp i byen ble det og siden vi nå engang var på korpstur ville vi spille mer. Så etter litt lunch tok vi med oss instrumentene og lette etter et passende sted å spille. Det fant vi i en park og i Riga var det ikke vanskelig å få tillatelse til opptreden. Vi spilte og jommen kom det et brudepar forbi slik at Bruremarsjen kom til sin rett.

 

Søndag hadde vi avtale i Jurmala, en kur og badeby. En flott plass og vi ble vel tatt i mot av dirigenten til byens korps. Guiding i bademuseet og i byen ellers ble det også tid til før vi møtte resten av korpset. En koselig konsert ble det også, litt tid til shopping før taxigutta nok en gang tok oss trygt tilbake til hotellet i Riga.

Mandag var det tid for hjemreise, da manglet noen medlemmer i opptellingen, men de dukket da opp de og. De var bare egentlig for tidlig ute på møteplassen.

Vel hjemme på Sømna tok vi øvingsferie, men korpset stilte opp og spilte på Skjærgårdstreffet på Berg lørdag 18.juni.

 

Men så tok alle en velfortjent ferie.

Torghattfestivalen gikk sin gang uten oss som deltagere.

 

Randi Wold fylte 50 år 17.juli 2011. Hun var bortreist på dagen, så et spilleoppdrag gjenstår.

 

18.august var vi i gang igjen. Da hadde vi en liten kort øvelse for å kunne delta på minnegudstjeneste i Sømna kirke 21.august i anledning22/7.

 

Mandag 22.august startet vi høstsesongen med å øve litt på Sandvåg for så å ta resten av øvelsen på platten til Hilde Brevik Eliassen. En liten sjarmoffensiv siden hun hadde tatt seg en pause, og vi fikk endelig spilt for henne i anledning 27.april 2010.

 

Neste store felles innsats var Sømnamessa 2011 som i år ble arrangert for 27.gang. Mye arbeid for noen over lang tid og arbeid for alle i løpet av helga. Vi er blitt gode på gjennomføringen av messa, det er et godt smurt maskineri som settes i gang onsdag ettermiddag klokken 15.

 

I november arrangerte vi vårt eget julebord på Sandvåg. Nok en gang ble det vårt eget tapas-bord, et juletapas bord så overveldende at vi lurte på om vi skulle skifte bransje.

Julegrantenningen som var planlagt på Berg samme dag blåste bort med Berit, men vi fikk tent den noen dager senere. Julegranen i Vik var vi med å tenne på tradisjonelt vis 1.søndag i advent.

 

Julekonserten ble på tradisjonelt vis avholdt på 4.søndag i advent, etter noen intense øvingsdager i forkant.

Og med alle gode tilbakemeldinger mange av oss fikk i etterkant kan vi si oss vel fornøyd med den konserten.

Dirigent Camilla Solli Olsen var prosjektgruppe sammen med Andrine Solli Oppegaard og Hilde Storvik.

 

Og så tok vi en velfortjent juleferie alle sammen. Petter Rønning måtte tilbringe den på sykehuset på Mo etter en stygg ulykke, som heldigvis endte bra.

 

Camilla Solli Olsen har vært dirigent for SHM hele året og i løpet av dette året fikk vi på plass en god dirigent avtale.

Camilla Solli.Olsen er nå fast tilsatt i Sømna kommune i 15 % stilling knyttet til Sømna Hornmusikk og vi betaler hennes lønn inn til kommunen. En løsning som er bra for alle parter.

 

 

Styret takker for samarbeidet, lykke til med 2012.

 

 

 

Berg brygge 10.februar 2012

 

 

For styret,

 

 

Tove Buskerud