Årsmelding for Sømna Hornmusikk 2010.

 

Sømna Hornmusikk hadde pr.31.12.2010 31 innmeldte medlemmer.

 

Styret har bestått av: Tove Buskerud (leder) Randi Wold (nestleder)

Gro Steen(kasserer) Jon Rune Enge (sekretær) Kirsten Hauglund (materialforvalter) og

                                   Heidi Slåttøy (styremedlem)

 

Sømnamessa har vært ledet av: Gro Steen (general) Halvard Søraunet Hauan(ansvarlig for utstillere) og Heidi Slåttøy (underholdning), samt Hilde Brevik Eliassen

 

Styret har hatt 3 møter og behandlet 11 saker.

I tillegg har styret hatt flere møter rundt arbeidet med Latino-prosjektet og julekonserten.

 

Tidlig på året bestemte vi oss for at vi nok en gang skulle satse på Blåtur for Hornmusikken. Dato ble bestemt og gruppa bestående av Kirsten Hauglund, Linda Storholm og Tove Buskerud gikk til oppgaven med å finne destinasjon med stor iver. Resultatet av dette omtales litt lenger ned i meldingen.

 

For før vi kunne dra på tur hadde vi andre oppgaver å løse. Det var tid for prosjekt i Sømnahallen igjen, og etter en litt trøblete start med bytte av prosjektledelse kom vi oss vel i havn og gjennomførte Latino-prosjekt 1. mai. Vi satset mye, også økonomisk så vi hadde nok ønsket oss mer publikum.

Men spillegleden har vi, så det blir nok ikke siste gang vi satser. Med oss på hele konserten hadde vi Rannveig Seljemark på sang og Ketil Sannes på bass.

Vi hadde også med oss elever fra Kulturskolen. Konferansier for kvelden var John Arne Warholm.

27.april fylte Hilde Brevik Eliassen 50 år. Vi hadde store planer om å overraske henne med en tidlig frokost 1.mai. Men jubilanten satte en stopper for planene veed å kaste ut kjøkkenet sitt og selv flytte inn i bobil. Der ble det liten plass for SHM og planen ble utsatt. Å gratulere henne fra scenen under konserten ble også vurdert fra leders side, men det ble forkastet. Tror egentlig ikke det hadde vært særlig lurt. Men hun er ikke glemt, og vi kommer….

 

17. mai ble feiret på tradisjonelt vis dette året også. Men vi tror vi har innført en ny tradisjon ved å spille koraller på Kirkebakken i Vik. Om ikke så mange hørte oss var det er snill stund tidlig på morgenen.

Og deilig frokost ble det på kroa før barnetog,bautaspilling, spilling i Sømnahallen og til slutt borgertoget på Berg.

 

 

 

 

 

 

Allerede helga etter 17.mai var det pinse og vi var klar for Blåtur.

 

Buss var bestilt og folk ble plukket opp langs fylkesvei 17 på vei mot Brønnøysund.

Dessverre måtte Gro Steen og Dirigent Camilla Solli Olsen melde avbud i siste liten. Litt panikk ble det da vi forsto at vi var på korpstur uten dirigent, men det gikk egentlig fort over, og vi må vel bare innrømme at vi greide oss bra når de vanskeligste notene ble lagt bakerst i mappa og ble liggende der.

 

Arrangementskomiteen var rimelig stolte og sprekkeferdig da vi endelig kunne avsløre at vi skulle til København, og det ble fly fra Brønnøysund lufthavn.

 

Kort oppsummert kan det vi bare sies at det ble en fantastisk tur i godt selskap.

Skal jeg velge ut en ”høydare” blir det kanskje Kanalbåtturen. Denne kanalbåt-turen med spilling av Basin Street Blues resulterte i at SHM for første gang kan høres og sees på You-tube.

 

Vel hjemme igjen trodde vi det var sommer og ferie, men tradisjonen tro var Nordstrømmen trekkspillklubb sent ute med sin forespørsel om spilling på Skjærgårdstreff.

Men vi fikk samlet oss, og vi fikk spilt og showet litt der også.

 

Og når de fleste hadde tatt sommerferie så stilte en håndfull musikanter opp og spilte Bruremarsj for Eivind Fjeldstad og hans utkårede. De som sporty stilte opp i plaskende regn var Harald Einvik , Andrine og Kristine Solli Oppegård og Camilla Solli Olsen.

 

 

Sommeren dette året gikk også uten noen ekstraøvelser .

 

Høsten kom og vi startet opp med friskt mot.

11.september spilte vi på Kred i Brønnøysund. Rannveig Seljemark og Ketil Sannes tok på nytt turen fra Trondheim og vi holdt Latino-konsert for en håndfull brønnøyværinger. De fleste som spiller på slike utesteder tjener nok penger, vi ble bare en artig opplevelse rikere.

 

24.september var det offisiell åpning av Nye Sømna stadion. Vi stilte opp og spilte ved åpningen. Senere på kvelden var det stor fest i Sømnahallen. Sømna Hornmusikk stilte som vakter og for den jobben fikk vi 10.000 kroner.

 

Sømnamessa nr 26 i rekken ble gjennomført på samme gode måte som tidligere år. Vi vet at messestyre gjorde en formidabel jobb med å skaffe utstillere. Det så mørkt ut tidlig på høsten og ord som avlysning ble nevnt. Heldigvis kom utstillerne på plass og vi alle kunne puste lettet ut. Men vi må alle være klar over hvor avhengig vi er av messa og at alle stiller opp den helga. At vi kan reise på sponset tur til København henger selvfølgelig sammen med at vi alle også bidrar til å få midlene inn i kassa.

 

 

 

 

 

 

Etter messa ble leder sykemeldt ut året. I ettertid skulle jeg nok ha overlatt roret tidligere til nestleder Randi Wold. Men når det er sagt, så ble det selvfølgelig både julegrantenning og julekonsert selv om ikke jeg var tilstede.

Styret 2010 har fungert utmerket og har tatt ansvaret for alle prosjektene som er blitt gjennomført i år.

 

Så julekonserten 2010 ble en flott opplevelse hvor vi fikk vist oss frem. Samtidig skaper vi en arena for unge musikkstudenter fra Sømna som kommer hjem på juleferie og gladelig deler av sin musikalitet med oss og publikum.

Og her svikter ikke publikum, Sømna kirke var fylt til randen.

At vi også har havnet på Blogg-toppen i Norge får vi bare ta med som en artig bonus.

 

Etter felles opprydding kunne vi kose oss med gløgg og pepperkaker på Sand før vi tok juleferie.

 

Camilla Solli Olsen har også dette året til alles store glede dirigert og ledet oss gjennom mye spennende musikk.

 

Jeg ønsker Hornmusikken lykke til fremover og takk for nok et flott år.

 

For Styret 

 

Tove Buskerud

Sømna 11.02.2011.