Årsmelding for Sømna Hornmusikk 2012.

Sømna Hornmusikk hadde pr.31.12.2012    32 innmeldte medlemmer.

 

Vi fikk i løpet av 2012 4 nye faste medlemmer, Arve Opsjøn, Laila Olsen, Silje Karina Aanes og Lise Bjøru

 

Styret har bestått av: Tove Buskerud (leder) Petter Rønning (nestleder)

Gro Steen(kasserer) Jon Rune Enge (sekretær) Kirsten Hauglund (materialforvalter) og Heidi Slåttøy (styremedlem)

 

Sømnamessa har vært ledet av: Tove Buskerud general, Kirsten Hauglund utstillersjef, Harald Einvik underholdningssjef og Petter Rønning som medhjelper til alle roller.

 

Styret har hatt 4 møter og behandlet 17 saker.

 

Året 2012 har også vært et godt år med en del spilleoppdrag, konserter og en blåtur. Alt skal forsøkes beskrevet kronologisk her i rapporten.

 

Etter en fortjent juleferie startet vi opp øvelsen 9. januar med friskt mot.

 

Det ble tidlig bestemt at vi skulle på tur, den skulle være blå, vi skulle ikke reise så langt og komiteen skulle opprinnelig bestå av Jorunn Johnsen og Tove Buskerud. Resultat og oppsummering kommer senere i årsmeldingen.

 

7.februar spilte Sømna Hornmusikk i kapellet på Trælnes i anledning finansiering av nytt orgel til kapellet.

 

Årsmøte ble avholdt på huset på Sandvåg fredag 10.februar.

 

Nina Hamre fylte 50 år 17.mars, der har vi en spilling til gode.

 

Vi hadde vårprosjekt 24. mars, da innviet vi Allbrukshallen på Berg med Tema: «Typisk norsk». I samarbeid med lokalt band og solister leverte vi en flott konsert for en fullsatt sal.

I samarbeid med Klakkskjæret pub ble det fest og god mat etterpå.

Prosjektgruppa besto av Camilla Solli Olsen, Jannike E. Rasmussen og Unni- Berith Øvrebust.

 

 

Neste opptreden var 17.mai. og i år spilte vi for beboerne på Berg brygge og for Camilla Solli Olsen / familie, før vi tok turen til Vik. Der ble det spilling på SOS, før vi spilte koraller på Kirkehaugen.

Og så etterfølgende frokost på kroa.

Resten av dagen fulgte i god gammel tradisjon med spilling i barnetoget, i Sømnahallen og dagen ble avsluttet på Berg og borgertog.

 

2.pinsedag fikk vi samlet troppene i all hemmelighet og vi spilte 50 års gaven til Randi nesten 1 år etter at hun fylte 50.

 

Fredag 1.juni var vi klar for blåtur. Komiteen hadde gjennom planleggingsperioden blitt utvidet med 1 person, Bjørn Ellingsen.

Reisemålet ble bestemt i februar, vi leide 3 store hytter på Stor-Torgnes. Der var sengeplass til 18, akkurat så mange som vi var ved avreise, - og hjemkomst.

Etter hektisk møtevirksomhet 17.mai ble det hastevedtatt at vi skulle bestille hurtigbåt for frakt ut til bestemmelsesstedet.

Og da båten nærmet seg kai på Berg var det flere skeptikere på land. Men alle kom seg om bord og trygt i land på Stor-Torgnes.

Årsmeldingen skal ikke inneholde detaljer fra turen, men den er og var uforglemmelig både for oss og også for deler av lokalbefolkningen vil vi tro.

 

Lørdag 16.juni spilte vi på Skjærgårdstreffet på Berg i regi av Nordstrømmen og Velfjord trekkspillklubb.

 

Så tok vi alle en velfortjent ferie.

 

Einar Einarsen fylte 70 år 16.juli 2012. Hornmusikken stilte med musikk, tale og presang til jubilanten på den store dagen.

 

Rett før oppstart i august fikk vi beskjed om at dirigenten vår Camilla Solli Olsen var sykemeldt og kom til å være det en god stund ut over høsten.

Da kom Lise Bjøru inn og reddet oss, og tok ansvaret for dirigering og øvelsene frem til Camilla var på plass i oktober. All ære til Lise for den jobben hun gjorde da. Og at hun nå er med som musiker er flott.

 

 

Neste store felles innsats var Sømnamessa 2012 som i år ble arrangert for 28.gang. Mye arbeid for noen over lang tid og arbeid for alle i løpet av helga. Vi er blitt gode på gjennomføringen av messa, det er et godt smurt maskineri som settes i gang onsdag ettermiddag klokken 15.

 

9.november hadde vi en liten minikonsert på Sømna Kro & Gjestegård. Vi spilte i anledning et arrangement i regi av produsentlaget.

 

Vi spilte på Berg 1.desember og i Vik 2.desember i forbindelse med julegrantenning.

 

 

I år falt 4.søndag i advent på lille julaften. Da måtte vi bryte tradisjonen med dato for julekonserten. Lørdag 15.desember ble valgt og vi var spente på om vi ville klare å trekke publikum på en lørdagskveld før jul. Men vi trengte ikke bekymre oss, kirken ble nesten fylt opp. Til tross for litt sykdom blant solistene våre gjennomførte vi en konsert det står respekt av og som vi alle kan være stolt av. Masse gode tilbakemeldinger fikk vi også.

Etter opprydding i kirken samlet vi oss på Sandvåg til litt gløgg og pepperkaker som en fin avslutning på kvelden.

 

Og så tok vi en velfortjent juleferie alle sammen.

 

Camilla Solli Olsen har vært dirigent for SHM hele året og det er noe vi setter stor pris på. Hun løfter oss stadig opp til nye musikalske høyder.

 

Hornmusikken teller nå hele 32 medlemmer, et antall vi kan være stolte av alle sammen.  Men uten forringelse til noen vil jeg gi litt ekstra kred til Jannike Einvold Rasmussen og hennes ståpå iver etter å verve nye medlemmer og også sørge for at de kommer seg på øvelsene.

I den anledning har vi dette året investert i 3 nye instrumenter, 1 trompet, 1 flygelhorn og 1 althorn.

I tillegg har alle klarinettene fått en full overhaling slik at vi nå har en god standard der også.

 

Styret takker for samarbeidet, lykke til med 2013.

 

 

 

Berg brygge 3.februar 2013

 

 

For styret,

 

 

Tove Buskerud