Årsmelding 2016

 

 

Det har i 2016 vært gjennomført 5 styremøter, 2 medlemsmøte og 21 saker er blitt behandlet.

Styret har bestått av:

 

Jannike Einvold Søraunet           - leder

Edvin Inge Olsen                 - nestleder

Petter Rønning                    - kasserer

Heidi Slåttøy                         - sekretær

Marit Holt Sund                   - materialforvalter instrument/uniform

Jon Rune Enge                      - materialforvalter lys/lyd

Hilde N. Storvik                   - vara

Unni Berith Øvrebust        - vara

Ann-Helen Westerberg     - vara

 

Nytt år, nye muligheter. Etter en velfortjent juleferie begynte vi korpsøvelsene igjen 4. januar.  En runde i facebook arkivet viser at Dancing Queen sto på agendaen.  Også øving til en stor dag, Jon Rune Enge fylte 60 år 15.01.16. Hipp, hipp, hurra!!! Hornmusikken var bedt i bursdag, og vi dit. Der underholdt vi fra scenen på Sund med ” hurra for deg, la det svinge, sir duke, god bless the child og holmenkolmarsj”. En hyggelig kveld der vi fikk feiret vår flinke lys og lyd entusiast.

 

Årsmøte ble avholdt på musikkhuset lørdag 13.02.16 kl. 19:00. Dette gikk fort og bra, så når det etterlatte kom til middag og fest kl. 21:00 var vi klare til å innta nyyyyydelig mat. Det er ingen overdrivelse at det bugnet av mat. En særdeles trivelig kveld, der klarinettgruppa hadde lagt sin sjel i et flott pyntet lokale og artig underholdning. Utpå kvelden entret husbandet bestående av: Harald Einvik, Jon Magne Saus, Bjørn Østbakken, Oddbjørn Hauglund og Bjørn Ellingsen scenen. Usikker på om Bjørn Ellingsen er medlem av husbandet? men han var helt klart det under festen. Vi gikk også mange andre flotte musikalske innslag i løpet av kvelden. Lise Bjøru viste også sitt store talent på gitar – hyggelig.

 

Øvelseshelg ABBA 11. – 13. Mars. Vi er i gang med årets prosjekt, dette blir bra.

 

ABBA konsert – 9. April i Sømnahallen.

Publikum var fra seg av begeistring under ABBA konserten i Sømnahallen lørdag kveld. En fullsatt konsertsal fikk overvære konserten der Sømna Hornmusikk, Sømnakoret, husbandet og søstrene Mildrid og Ranveig Seljemark virkelig trollbandt publikum. ( Brønnøysunds avis)

 

Sølvi Antonsen Baustad skriver på facebook siden vår: ” Makan til ABBA skryt. Uavhengig av hverandre mener ALLE jeg prater med at konserten var noe av det beste ever som har vært i Brønnøy og Sømna. Noen mener konserten var så proff at den glatt kunne vært sendt på riksdekkende TV i hele Scandinavia”

 

Ann-Kristin Johansen publiserte på facebook: Fantastisk flott ABBA konsert på Sømna! ” røskes i dansefoten- å e fækk frøktele løst å spæll i korps igjen!” Som vervedronning må jeg si at det er utrolig hyggelig at våre konserter gjør at tidligere musikanter får lyst til å begynne igjen! Jeg tar av meg hatten, for Sømna Hornmusikk & Dirigenta Camilla Solli Olsen.

 

17.mai – HURRA! Vi feiret Norges nasjonaldag i god tradisjon. Frokost på Sømna Kro & Gjestegård, barnetog, borgertog og andre spilleoppdrag. Mange musikanter avsluttet dagen med grilling i Kalvhaugen 11.

 

Årets korpstur var i år selvkosttur og gikk til Finnanger Brygge, 3-5 juni. Første stopp Høylandet og spilling til 60 års jubilanten, Odd Arve Olsen. Litt kake og øl utfor YXen før vi dro videre til Namsos. En liten bom hos arrangøren, for vi skulle plutselig spille på det kjøpesenteret uten folk, men et par ivrige korpsentusiaster var der, og vi spilte som bare det. Litt mat handling før vi satte nesen mot Finnanger Brygge. Grilling på fredag og bryggekonsert, og en veldig fornøyd eier av anlegget, Hans Finnanger. Lørdag spilling på CoopenOtterøya og Aglen camping og på kvelden ble det rekefest, spilling ved anløp av hurtigbåten samt litt buskspilling.

 

Skjærgårdstreffet fant i år sted 11. Juni. Nytt konsept i år, spilling i Allbrukshallen på Berg. Sommarvinnj, Java Jive og King of the Road sto på reportoaret.

 

Bursdagsspilling Trine Sivertsen, jepps, litt over et år etter 50 årsdagen kom vi oss endelig til Bindalen. 20 Juni dro vi ut på tokt i nydelig sommervær.  Grillfest på Bindalseidet med gode kaker og kaffe til dessert. En flott avslutning før vi tok sommerferie. Vi avsluttet like godt den flotte dagen med å spille utfor Klakkskjæret Pub & Restaurant til Rådmenn og Ordførere på Sør-Helgeland.

 

Ny bursdagsfeiring 2. Juli. Bjørn Ellingsen 70 år.  Oppmøte kl. 18:00 i Trælvikodden i deilig sommervær. God mat, stemning, spilling og sang.  En veldig hyggelig kveld. + Masse mygg!

 

Enda mer bursdager. Kirsten Hauglund 60 år. Feiring langt til havs, nærmere bestemt Halten. En opplevelse av de sjeldne.

Ved anløp av hurtigbåten sent fredagskveld var Hornmusikantene hjertelig tilstede med musikalsk mottagelse.

På lørdag fremførte Sømna Hornmusikk sdeltakerne en fantastisk konsert for alle gjestene. Det ble fremføring av sang og dansemusikk utover kvelden.

En flott helg som vi bare må si tusen takk til Kirsten at vi fikk oppleve.

 

Treblåsgruppa har hatt tilbud om ekstra spilling med Bera Skorpen dette året. Et fint tilbud i regi av kulturskolen.

 

Sømnamessa – ett av høstens høydepunkter i Sømna og på Sør-Helgeland- treffpunkt for utstillere, handel, mat og kultur. I år var det litt trått å få fylt opp hallen med utstillere. Historien viser at det å arrangere messe, er ikke like enkelt.  Årets messestyre var i år som i fjor, Edvin Inge ” Solkongen” Olsen, Halvard ” Utstillersjef” Søraunet og Jannike Einvold ” General ” Søraunet.

Men, hornmusikken står på! I år tok vi likegodt ansvar for middag hele helgen! Nydelig saltkjøtt og kålstappe ble servert på søndag, og lørdag var det grøt og spekemat. Kaker og toast selges det mye av – i år all time high på toast!

Nytt av året, kirkekonsert i Sømna kirke på fredagskveld. Ytre Suløen jassensemble - en høydare i høstmørket.

Siden Sømnamessa i år falt på samme helg som Oktoberfestival i Brønnøysund, ble den tradisjonelle messefesten erstattet med tapasaften og quiz på Sømna kro og gjestegård. Det falt i smak til mange Sømnaværinger og andre ” heimkommere”.

Vi er prisgitt at vi har mange gode hjelpere, de fortjener en stor takk og ære, for hjelp til rigging og nedrigging. Det hadde blitt vanskelig uten de!

 

I november ble blåtur komiteen ble satt! Tove Buskerud, Kirsten Hauglund og Heidi Lindseth.

 

Julegrantenning - tradisjonen tro. 26. og 27. November ble det lys i granene i Sømna kommune! Fin stund sammen med skolekorpset.

 

Jubilant Petter Rønning– endelig hadde du bursdag! Hurra for deg som fyller 70 år, 7. desember. Du har ikke blitt spillet for, men plutselig er vi på Ølsås!

 

Julekonsert søndag 18. Desember, svartsøndag.

En snill, tradisjonsrik, varm og hyggelig stund i Sømna kirke. Ser ut som sykdom forfølger oss, for også i år ble det omrokkering like før konserten. Årets solister var Bjørn Arve Øksnes, Kristine Ulrikke Bjerkelund, Martine Solvold Hauan, Frida Solli Olsen, Kristine Solli Oppegaard og Nina Therese Bakke, og Roy Magnus Langås på tangenter.

Bjørn Arve Øksnes kom med hyggelig tilbakemelding etter konserten: ” Hei all hornblæsera, ja og du Harald. Vil bærre sei at e ha aldri vært på en einaste julekonsert med dokker før, men ha hørt myikji skryt. Og d stæmt. Dokker e kjæmpe døkti på alle måta. Både spælling og arrangering. E bøy me i hatten. D va kjæmpearti å bi spurt å ikke mist vær med på konserten. Bli gjerne med i lag med dokker ved ei seinar anledning vess d sku bi aktuelt” 

Nina Therese Bakke kunne under en av øvelsene i forkant av konserten fortelle at hun alltid føler seg velkommen i Sømna Hornmusikk. Hun roste Hornmusikken for en åpenhet, raushet og et godt sted å være. Hun var stolt av å fortelle til sine kollegaer og andre musikanter at hun startet sin karriere i Sømna skolekorps og Sømna Hornmusikk.  En veldig fin og rørende tilbakemelding som alle skal ta til seg.

 

Sømna Hornmusikk er veldig synlig og ofte representert i nærmiljøet, året rundt. Det nevnes fanfare gjeng under Sømna ungdommens melodi grand prix, Storbandseminar på Vega og Oktoberfest på Klakkskjæret

 

Vi har også jobbet med hus-saken dette året. Vi har gjennomført medlemsmøte som resulterte i at det ble foretatt spørreundersøkelse. Nå jobbes det med å finne ut hva som vil være det beste for Hornmusikken. Blir spennende å se hva 2017 bringer.

 

I 2016 har Hornmusikken fått tre nye medlemmer. Vi ønsker dere hjertelig velkommen, Ann-Kristin Johansen, Elisabeth Brevik Eliassen og Liv Langseth Jarmund.

Medlemmer pr. 31.12.16 sier at vi er 40 stykker , i tillegg er Heidi Ellingsen aktiv medlem i Sømna Hornmusikk i kombinasjon med Sømna skolekorps.

 

 

 

 

 

 

Jeg vil takke dere alle sammen for et fint år. Sømna Hornmusikk lever opp til ryktet som ”Storfamilien”. Jeg er stolt over alt vi får til sammen, og hvor gode vi er blitt musikalsk. Vi gjør ting vi for mange år siden ikke kunne drømme om. Ingen tvil om at korps er gøy & gir økt livskvalitet. Jeg gleder meg allerede til nye ablegøyer og spillerier i  2017.

 

 

Kalvhaugen, 09.02.17

 

 

Jannike Einvold Søraunet