ÅRSMELDING SØMNA HORNMUSIKK 2014

 

 

 

 

I 2014 har styret hatt 6 Styremøter og behandlet 32 saker. Styret i Sømna hornmusikk har bestått av :

 

 

Jannike Einvold Søraunet               - leder

Edvin Inge Olsen                              - nestleder

Petter Rønning                                 - kasserer

Heidi Slåttøy                                     - sekretær

Marit Holt Sund                                - materialforvalter instrument/uniform

Jon Rune Enge                                  - materialforvalter lys/lyd

Hilde N. Storvik                                - vara

Unni Berith Øvrebust                      - vara

Ann-Helen Westerberg                   - vara

 

Ved inngangen av 2014, hadde vi fremdeles med oss ” aspirantene fra høsten 2013”, skikkelig stas at Trine Sivertsen, Bjørn Østbakken og Randi Stein har funnet seg godt til rette i Sømna hornmusikk, det gleder oss.

 

Årsmøte ble avholdt 15.02.14 med god egenlaget mat . En god gjeng som mimret over tidligere korpsturer. Tidligere på dagen var vi invitert til å spille på den offisielle åpningen av nye Brønnøysund videregående skole. Vi klarte å få det til, innimellom OL sendingene. Men tror Jon Rune Enge var litt i OL tåka, for han manglet plutselig et av notearkene til I Wish…….

 

I Mars hadde vi en jubilant i storfamilien- Unni Berith Øvrebust fylte 50 år 04.03.14, og der ble det spilling og kaker. Vi hadde senest oppmøte 17:49, kakemannen kom 18:00…. Da var vi litt stresset….. men vi fikk det til. Årets første marsjering, vi spilte Gammel jegermarsj, Brazil og avsluttet spillingen utenfor huset til jubilinen med å spille Hurra for deg. Bursdagsbarnet ble svært overrasket og vi er veldig fornøyd med å ha klart et bursdagsspilleoppdrag i rett tid- på dagen faktisk!!!!

 

Torsdag 27. Mars var vi i gang med å rigge Allbrukshallen, vi tok Jomfrudommen av den nye scenen. Etter rigging ble det øvelse, der vi fikk hilse på bandgutta fra Tromsø.

Øvelse fredag, og en generalprøve på lørdag i forkant av årets vårkonsert- Sømna storband. Utrolig artig å spille storbandmusikk, synd at ikke så mange hadde tatt veien, kun ca. 100 innbetalte. I beste stil, er vi gode på å feire oss selv, så etter konsert og opprydding, gikk sjampis korkene i taket inne i garderoben. Takk til Bjørn Østbakken som tok ansvar for å handle inn sprudlevann….. Etter at boblene var fortært gikk ferden til Klakkskjæret der vi siste pizza og drakk opp all vinen …….

 

10.05.14- en trist dag! Vi fikk alle beskjed om at Einar Einarsen brått og uventet var gått bort. En bauta i Sømna hornmusikk med over 40 år bak tubaen….. uvirkelig.

Blomster ble personlig overlevert til Anne- Cathrine Einarsen med familie.

16.05.14 ble Einar Einarsen siste reise. Sømna hornmusikk stilte i uniform med sørgebånd og hedret sin korpsvenn med å gå i samlet prosesjon inn i kirken. Vi spilte ”Ut mot havet” og ”O` bli hos meg”. Edvin Olsen og Petter Rønning holdt en fin tale. Minnestund på Sømna kro og gjestegård etter begravelsen. En fin stund med mange og gode tilbakemeldinger fra familien.

Dette livet, fra store sorger til store gleder. Dagen etter Einars Einarsens begravelse banket 17. Mai på døren! Det er en gledens dag der flagget heises, det spilles og synges. Intet unntak dette året. Unntaket var at susafonen manglet i korpsbildet.

 

Oppmøte på Berg klokken 07:30, for avmarsj til Berg skole og flaggheising. Liten runde med marsjøvelse for spilling i Knutsenparken og kransenedleggelse i regi av Steinar Solli og Edmund Dahle. Avreise til Vik, der oppstilling i beste KAOTISKE Sømna hornmusikk stil, før vi gikk opp i Åsen og spilte til familien Einarsen. King size, Arnhem og fagert er landet.

Frokost på Sømna kro og gjestegård, mye godt å spise, hyggelig at våre tilbakemeldinger blir fulgt opp. Ellers faste spilleoppdrag, barnetog, bautan, sømnahallen og borgertog. For å hedre Einar Einarsen gikk i år hornmusikken samlet til kirken. Også nytt av året var at borgertoget gikk i Vik. Vi var ferdige med de offisielle oppdragene i 15:30 tiden, da var det mange som tok turen til Trælnes, ca. 23 stk. Grillfest og sosialt samvær hos Jannike Einvold Søraunet og Halvard Søraunet. Kan nå kalles en tradisjon som også går av stabelen dette året.

 

14. juni- en fantastisk dag for undertegnede. Sømna hornmusikk var virkelig tilstede under Jannike Einvold Søraunet og Halvard Søraunet sitt bryllup og lagde en magisk ramme rundt seremonien i båthavna på Trælnes. Med vakker musikk, togmusikk, sang og tilstedeværelse og heidundrende opptreden på festen. Brudefolket er evig takknemlig for at storfamilien stiller opp! Ikke nok med det, stilte dere opp med masse gode kaker. En ekstra takk til Baryton dronningen Gro Steen som tok ansvaret med å organisere dette.

 

Skjærsgårdstreff på Berg lørdag 21. Juni. Vi var tilstede og spilte tre stykker: Brazil, java jive og gigolo. Etter dette ønsket vi hverandre riktig god sommer.

 

Mandag 4. August var det en energisk, spent og glad gjeng som samlet seg til øvelse. Ikke lenge igjen til blåturen. Tove Buskerud og Jannike Einvold Søraunet har i lang tid jobbet med denne turen, som ender hvor?

 

Onsdag 6. August- oppmøte i Vik utenfor Sømnahallen. Tove Buskerud og Jannike Einvold Søraunet  ankommer i buss. Allerede her var det maaaaaaaaange forslag om hvor denne turen skulle ende. 37 stk. på tur. Første konsert var om bord på MF. Lysingen, i Bindalen plukket vi opp Trine Sivertsen, Vibeke Sørstad og Trond Roger Rønning. Jorunn E. Johnsen, Bjørn Ellingsen og Hilde B. Eliassen ventet på oss, nærmere bestemt Værnes.. Ingen blåtur uten litt luring – så etter vi hadde forlatt Steinkjer, hadde vi gjette konkurranse på hvor turen skulle gå. Mange gode forslag. Vi i arrangement komiteen kunne avsløre at årets tur gikk til Stockholm og Gotland, i buss……. Jubelen satt ikke akkurat løs……… Noen begynte tidlig å tvile på dette, da de begynte å regne på kjøre/hviletid?

Ingen tvil om at jubelen braket løst når vi ankom Værnes og ” bløffen” ble avslørt og at Krakow ble presentert som årets reisemål! Og der kom også den nybakte Norgesmesteren i Bridge, Marian W. Grude. Hurra!!!!!

 

Virkelig flott by, fantastisk sommer vær, spilling, god mat & drikke. Det gjorde stort inntrykk på oss alle sammen med utflukt til Auswitch og Birkenau.  

Med så mange på tur var arrangement komiteen glad for at restauranter og menyer var bestilt på forhånd. Konserten i parken er også et av høydepunktene på turen! Vi tok også farvel med vår kjære korpsvogn over mange år, den ble forlatt i parken. Vi håper noen venner i Polen får glede av den……

 

Nytt korpsår startet formelt 18. August, og det var da gledelig at Sølvi dukket opp på øvelsene sammen med oss. Undertegnede hadde tuklet litt med sannheten, at vi kom til å begynne med litt lette ting, og der kom Suiten i F!!!!! Beklager Sølvi Antonsen Baustad- men det er hyggelig å se at du fremdeles er blant oss…..

 

Mandag 22. September hadde vi feiring av nok en jubilant i korpset. Arve Opsjøn feires for sine 70 år. En glad, positiv, pliktoppfyllende og hyggelig mann som kjører fra Velfjord hver mandag for å spille i Sømna hornmusikk! Det ble kake og tale, jubilanten ble svært overrasket!

 

Sømnamessa 2014- en jubileumsmesse. Nr. 30 i tallet. For en gjeng, for en dugnadsinnsats. Messestyret hadde gjort en formidabel jobb, fått inn mange og nye utstillere. Litt nytenkning i kafeen, kaker og toast, noe vi kan konkludere med var en suksess. Middagssalg fikk vi også til, selv med begrenset kjøkken tilgang. Det er hyggelig at den 30. Messa i rekken, har satt inntektsrekord!!!! En stor klapp for messestyret  og til alle som har gjort en utrolig bra innsats!

 

25. Oktober var det internasjonal dag i Allbrukshuset, spennende dag med masse god mat og vi fikk vist oss frem i vår nasjonaldrakt- koftene! Nils Hilmar var stand in på ” The Chicken”. Hyggelig stund.

 

I november begynte vi planlegging av vårprosjektet 2015- vi landet fort på ” The Beatles”. Prosjektgruppa består av Marianne Stensland, Camilla Solli Olsen, Sture Walstad, Edvin Olsen og Jannike Einvold Søraunet. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Sømna hornmusikk, Trælnes mannskor og nordnorsk pensjonistskole.

 

November er også tid for forberedelser og øvelseshelg til julekonsert. 29. November hadde vi øvelse, julegrantenning og et uformelt julebord med deilig Thaimat. 30. November var det julegrantenning i Vik.

 

Julekonsert i Sømna kirke 21. Desember. Tenk at lille Sømna hornmusikk fyller Sømna kirke. Tett på 300 innbetalte, en magisk og god stund. For mange tilhørere er dette blitt tradisjon, ingen julestemning uten konsert med Sømna hornmusikk.

 

Når vi avrundet 2014, var det svært hyggelig for leder å se på Norsk musikk korps forbund sine sider, at Sømna hornmusikk teller 33 medlemmer.  Og pr. skrivende stund er medlemstallet oppe i 36 stk.

Jeg er beæret over å ha blitt vist tillit fra hornmusikken for å inneha ledervervet. Dere er en ubeskrivelig gjeng, det er et samhold, varme, glede, entusiasme som jeg i all beskjedenhet ikke tror vi finner i lignende lag og foreninger.

 

 

 

 

 

Trælnes 12.02.15