Se avisomtale
www.helgeland-arbeiderblad.no [Publisert 20.12.2004 - 20:47]

Tradisjonskonsert med vri

Av:Sonja B. Wimpelmann

Det aller meste stemte da Sømna Hornmusikk dro i gang førjulskonserten sin søndag kveld. Et friskt repertoar og dyktige solister ga seansen det lille ekstra.

Førjulskonsert i Sømna Kirke

Med Sømna Hornmusikk, samt band og solister

Tid: 80 minutter

Publikum: Cirka 220 betalende

Rammen rundt en av årets siste førjulskonserter var helt perfekt:

Det var måneskinn, det var stjerneklart innimellom snøbygene, og landskapet var dekket av noen centimeter med hvitt pudder.

Variert melodi-rekke

Utenfor kirka sto et flott, nyhogd grantre lent opp mot veggen, og minnet oss alle på at nå er det virkelig ikke lenge igjen til jula begynner for alvor. Enn så lenge var det fint å komme på konsert i kirka, og kjenne den gode forventningen sige på i takt med tonene fra orkester, band og sangere.

Sømna Hornmusikk hadde sydd sammen et litt utradisjonelt repertoar for kvelden. De "obligatoriske" julesviskene var absolutt med, men i tillegg hadde de plukket ut et utvalg av mer moderne juleslagere. Her var det musikk fra både salmebok og hitlister.

Dirigent Gunn Sæthers "Julepreludium" åpnet ballet, etterfulgt av J.S. Bachs "Jesu, joy of Man`s desiring". Kveldens konferansier Gunnar Sem Kristensen gjorde en artig vri da han introduserte sistnevnte med å spille den av som ringetone på mobiltelefonen sin, og han har helt rett i en ting: Det tar liksom ikke helt av når klassiske musikalske diamanter spilles i mobilversjon. Orkesteret klarte seg derimot helt flott!

Moderne klassikere

Deretter gjorde man et sprang på tre-fire århundrer fram til nordmøringen Frode Alnæs` vakre "Long December Night", med Ronny Bertelsen som solist.

Vi er vant til å se nevnte Bertelsen som vokalist i festbandet Publiners, men under søndagens konsert fikk han vist at han har langt flere strenger å spille på. Ikke minst imponerte han nok mange under sin framføring av "O, helga natt". Dyktige var også de andre tre solistene Hilde Wågan Olsen, Cecilie Bjørklund og Lene Mari Karlsen.

Sømna Hornmusikk og bandet skal for øvrig ha skryt for at tør å ta noen litt utradisjonelle valg når de setter sammen en julekonsert. John Lennon og Yoko Onos "Happy X-mas, War is over" ruller og går på radio i desember, men er en mer sjelden fugl på konserter som denne. Det samme kan sies om "The Fairytale of New York". Slikt frisker opp, og gjør konserten mer spennende enn om den bare hadde bestått av tradisjonelle julesanger.

Alt i alt gjorde alle aktører jobben sin og leverte en flott konsert. Formodentlig hadde de aller, aller fleste tilhørerne fått julefølelsen på plass da de ruslet heimover etterpå.


http://www.helgeland-arbeiderblad.no/kultur/article1381260.ece

Til begynnelsen