Klarte det igjen

Vik: De klarte det igjen, Sømna Hornmusikk! I halvannen time trollbandt de sine gjester. Godt hjulpet av flotte solister, både vokalt og instrumentalt.

Norma Moen

Det er blitt en tradisjon at Sømna Hornmusikk avholder julekonsert i kirken siste søndag før jul. De siste årene har det sakte men sikkert gått oppover med publikumstallene. Noe dårligere var det ikke i år da over 300 mennesker hadde funnet veien til Sømna kirke for å få med seg konserten.

Konserten hadde et bredt spekter og den startet med korpset som spilte «Å kom nå med lovsang», deretter gjennomførte de den ene perlen etter den andre. Høydepunktet i konserten kom da Hanne Wågan Olsen sang «O helga natt».

Sømnabergenser Kjell Erik Hagen er ikke distriktets mest kjente musiker, men om man leter på You Tube, har han flere melodier ute der. Han deltok blant annet i X-factor i 2010, hvor han ikke nådde til topps men fikk svært gode kritikker. Og under søndagens konsert viste han hva han var god for.

– Jeg er 41 år og bor på Sømna. Jeg var her for første gang for 21 år siden. Da møtte jeg min første ungdomskjæreste. Så dro jeg, men har funnet henne igjen, og her blir jeg. Sømna er et fantastisk sted å bo, og jeg trives godt både med jobben og menneskene. Jeg var litt nervøs før konserten, men med et slikt publikum og så hjertevarme mennesker som det er her, så gikk det helt fint. Og så kommer jeg fra Bergen, sa Hagen til stor latter fra publikum.

Mange solister I rekken av melodier som ble presentert var også «Second suite i F» av Gustav Holst. Et krevende stykke med tempo. Om det var krevende så syntes det ikke på musikantene. Den, sammen med resten av repertoaret ble suverent levert.

Det var flere lokale solister under søndagens konsert, ikke bare vokale. Også Unni-Berith Øvrebust spilte solo i «Solveigs sang» av Grieg. Ypperlig levert av damen med saksofonen.

Videre trodde man en stund at Leonard Cohen hadde kommet til Sømna. Med dyp og melodiøs stemme sang Anders Bertelsen «Nordnorsk julesalme» og «White Christmas» med stor innlevelse, og fikk som de andre stor respons fra publikum.

Ikke bare publikum, men også solistene var fornøyde med konserten.

– Dette er bare fantastisk. Ikke minst å se et så stort oppmøte nå i julestria. Jeg blir helt målløs av varmen fra publikum, sier Kjell ErikHagen og Hanne W. Olsen nikker samtykkende.

– Dette er en flott tradisjon, og en god måte å senke skuldrene på i en stresset førjulstid. Det største for meg er å spre glede når jeg synger, jeg håper jeg klarte det. De sangene vi synger har jo også et budskap. Et budskap om hjertevarme og å finne roen. Jeg håper publikum har kost seg like mye som meg, smiler damen med den praktfulle stemmen Hanne Wågan Olsen