Julekonserten 2019


Tradisjonen tro ble Sømna Hornmusikks julekonsert i år, som så mange ganger tidligere, arrangert i Sømna kirke. I år 15 desember.

Vårt fantastiske publikum sluttet nok en gang opp om julekonserten og kirken var fylt opp da konserten startet. Takk til dere alle.


Solister i år
- Susanne Larsen
- Steffen Franco Hollup
- Hanne Wågan Olsen
- Torvin Solvold Hauan
- Alida Sund Bjørnseth
- Keyboard: Geir Allan Reitan
- Gitar: Tore Lillemo Antonsen

Programmet for konserten her

Avisomtaler finner du her

Bilder fra konserten finner du her

Lydfiler her

Tidligere konserter her

Kirka som den fremsto 15 desember 2019


Ârets konserplakat....
Plakat: Jon Rune Enge


Konsertprogram


På låten Winter Song var det ytterligere to solister i tillegg til de som er nevnt i programmet til konserten:
På trompet--------Frida Solli Olsen.
På euphonium---Camilla Solli Olsen.

Se programmet som pdf her

Tilbake til toppen


Bilder fra konserten.

Bilder ved Norma Moen

Randi Wold, Heidi Slåttøy, Selma Slåttøy og Frida Solli Olsen.

Steffen Franco Hollup og Susanne Larsen


Torvin Solvold Hauan og Alida Sund Bjørnseth


Hane Wågan Olsen


Sømna Hornmusikk med venner musiserer


Hanne Wågen Olsen, Steffen Franco Hollup, Susanne Larsen(i skjul bak ..!) Torvil Solvold Hauan og Alida Sund Bjørnseth


Tilbake til toppen

Noen lydfiler fra konserten


Kan komme noe her......Tilbake til toppen

Avisomtaler

Brønnøysunds Avis 15.03.19. Dette skrev Norma Moen


Den ene perlen etter den andre fylte kirkerommet og de vel 300 som hadde møtt opp fikk valuta for hvert øre. Sømna Hornmusikk har gjennom mange år gjennomført kirkekonsert i adventstida.

- Vanligvis gjennomføres den svartsøndag, men denne er i år to dager før jul, og da kan det bli knapt med tid for de fleste. Til neste år er det skuddår og da faller julaften på en torsdag og da kommer vi sterkere tilbake, sa Gro Steen da konserten var over.

Men skal de komme sterkere tilbake neste år, da lurer nok mange på hva som vil stå på repertoaret, for årets konsert var en konsert hvor alle solistene og korpset spilte og sang til terningkast 6 og trampeklapp etter hvert nummer.


Unge solister

Konserten, som varte i snaue halvannen time, hadde et bredt repertoar hvor alle sjangere var med. Her var det musikk for alle i alle aldre og ikke alt var relatert til jul, men det satte allikevel gjestene i god julestemning.

- Vi har med noe for enhver. Noe assosieres med jul, andre ikke. Repertoaret er bredt, og vi er nok alle litt påvirket av TV og kalenderne som har blitt vist de senere årene. Vi er så heldige å få med oss solister fra kulturskolen som faktisk synger fra en serie som gikk på NRK for mange år siden. Fleksnes hadde jo sin egen julekalender, og solistene er nok ikke gamle nok til å huske serien, men allikevel fremfører de sangen ”Under månen", fra serien, sa dirigent Camilla Solli Olsen da hun introduserte Torvin Solvold Hauan og Alida Sund Bjørnseth (11).

Klokkeklart og litt nervøse leverte de til publikums store glede og fikk trampeklapp for fremføringen.


Vidunderlig

Med på årets konsert var også solistene Steffen Franco Hollup og Susanne Larsen. Sammen leverte de den ene perlen etter den andre. Med stor innlevelse leverte de to til glede for alle oppmøtte.

Hanne Wågan Olsen var også en av solistene. Gullstrupen fra Sømna har sunget ved flere anledninger og konserter, men søndag var hennes fremføring bare helt vidunderlig. Fra Georg Friedrich Händel sang det unge talentet seg inn i hjertene til alle med sin tolkning av "Lascia ch'io pianga" en sopranoarie av samme komponist.

Hannes opptreden endte i en trampklapp som ingen ende ville ta. Med stor innlevelse og en stemmeprakt av de sjeldne er det nok mange som håper å få høre mer fra denne unge damen. Da den kjente "O'helga natt" ble fremført av samme dame, hadde man en kort stund følelsen av at en kvinnelig utgave av Jussi Bjørling hadde ankommet Sømna Kirke. Det var rett og slett en vidunderlig opplevelse for øret å høre henne fremføre denne kjente og kjære sangen.


Klarte det igjen

Det er ikke lite arbeid som ligger bak en slik konsert og ikke minst å trekke kirken full. Da krever det både godt repertoar og gode musikere. Og det har Sømna Hornmusikk, uten tvil. Korpset er utrolig profesjonelle og leverer år etter år. Konserten i år var en av de beste de har levert og viser nivået de er kommet opp på. Kirken var fullsatt av folk fra hele distriktet.

- Dette var en fantastisk konsert. Vi er imponert over nivået og ikke minst solistene. Vi er svært glade at vi har så dyktige solister og musikere i området. Vi er rett og slett privilegerte, sier ekteparet Ann Helen Johansen og Tom Ivar Olsen.

Noe mindre enig var ikke Kjell Olav Saus, som selv er musiker.

- Dette var bare helt vindunderlig å høre på. Det var en fantastisk konsert som gikk rett i sjelen på meg. Alt, og alle solistene gjorde en fremragende jobb, sier Saus.


Godt planarbeid

Det er ikke få timene som ligger bak arrangementet, men med publikums respons var det nok verdt hver time med øving.

- Vi startet planleggingen ganske tidlig i forhold til å booke solister, men selv øvelsene startet vi med like etter Sømnamessa i slutten av oktober. Siden da har det mer eller mindre gått i ett, men nå er det over og vi er strålende fornøyde med det hele. Ikke minst at publikum var så strålende fornøyde som de var, sier en alltid smilende dirigent Camilla Solli Olsen.

Da sistenummer ble spilt, reiste publikum seg og sang med til sangen "Deilig er jorden". Det hele ble en varm og god avslutning på konserten.Tilbake til toppen

Tidligere konserter
2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016/ 2017/ 2018

Tilbake til toppen